Ne skrbi, bodi srečen – vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke

17,90

Vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke

Ima vaš otrok veliko skrbi?

Ima morda pogoste težave z bolečinami v trebuhu, je razdražljiv, žalosten, jokav ali pa zaprt vase? 

Ima težave z vzdrževanjem pozornosti ali pa izgublja zanimanje za svoje običajne interese?

Vse to so lahko znaki, da se vaš otrok spopada s tesnobo.

Praktični vodnik “Ne skrbi, bodi srečen” združuje preizkušene metode kognitivno-vedenjske terapije, ki jih uporabljajo otroški psihologi v šolah in drugih strokovnih ustanovah, z enostavnimi dejavnostmi, ki otroku pomagajo premagati tesnobo. Namenjen je otrokom, starim od 7 do 11 let.

PREDOGLED VSEBINE

 

Kategorija:

Opis

V šolah smo priča vse večjim zahtevam, zato je tesnoba vse bolj razširjen pojav, ki predstavlja enega izmed pomembnih dejavnikov tveganja za otrokovo telesno in duševno zdravje. Otrok lahko v različnih situacijah doživlja bojazen in telesni nemir, situacijo dojema kot ogrožajočo in je obremenjen z negativnimi mislimi, kar med drugim vpliva tudi na njegov dolgoročni čustveni in socialni razvoj.

Vsebina in program vodnika “Ne skrbi, bodi srečen” ne vplivata le na otrokovo trenutno funkcioniranje, temveč lahko otrok preko usmerjenih vaj in dejavnosti zgradi zdravo osnovo za nadaljnje odraščanje in razvoj pozitivne samopodobe.

Vašega otroka bo skozi celotno vsebino popeljal simpatični lik po imenu Fiz. Z njegovo prijazno pomočjo in sprotno podporo bodo otroci samozavestno prehajali med različnimi zabavnimi in poučnimi aktivnostmi,  med tem pa ne bo manjkalo praktičnih navodil za starše, motivacijskih misli in koristnih nasvetov.

Mnenje strokovnjakov: 

»Vodnik “Ne skrbi, bodi srečen” je preprost in zabaven delovni zvezek za otroke, ki ga lahko izpolnjujejo sami ali skupaj s starši ali skrbniki. V njej bodo našli jasne razlage in primere tesnobnih občutkov, misli in doživljanja ter se naučili, kako jih razumeti in obvladovati. Še posebej mi je všeč, da je knjiga polna pozitivnih trditev, ki jih bo otrok lahko s pridom uporabljal, in zgledov, kako so tesnobo obvladali drugi otroci, saj se otroci pogosto lahko počutijo, kot da imajo edini te strahove. Če vedo, da to ni res, jim je to lahko v veliko uteho.

Ker nas tesnobni občutki in misli navadno navdajajo glede nečesa, kar se bo morda zgodilo v prihodnosti, je pri obvladovanju in premagovanju teh simptomov neprecenljiv tudi uvod v čuječnost. Čim bolj se otroci z dihom, telesom in čuti lahko povežejo s tem, kar doživljajo v sedanjem trenutku, tem prej se bodo naravno naučili, kako znova začutiti umirjenost in zadovoljstvo.

To je odlična knjiga, ki jo nujno potrebujemo in bo otrokom v težavnih obdobjih v veliko oporo.«

– Amanda Ashman-Wymbs, svetovalka in psihoterapevtka z akreditacijo Britanskega združenja za svetovanje in psihoterapijo

O avtorici: 

POPPY O’NEILL je avtorica knjig o duševnem zdravju za otroke in odrasle. Njena zbirka otroških knjig o duševnem zdravju je ena najbolje prodajanih na Amazonu.

 

*Knjiga ni nadomestilo za poglobljeno psihološko obravnavo.

Dodatne informacije

Lastnosti:

Podnaslov: Vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke
Založba: Primus
Avtor: Poppy O'Neill
EAN koda: 9789617090963
Zbirka: Mali vragci
Leto izdaje: 2021
Št. strani: 150
Širina (mm): 158
Višina (mm): 205
Debelina (mm): 11
Teža: 206 g
Vezava: mehka

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ne skrbi, bodi srečen – vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja