Zvezda si – vodnik za izboljšanje samopodobe za otroke

17,90

Ali se vaš otrok pogosto počuti osamljenega in  se s težavo vključuje v družbo?

Opažate, da je negotov in da ga pretirano skrbi, kaj si o njem mislijo drugi ljudje?
Se premalo ceni?

To so lahko znaki, da ima otrok znižano samopodobo.

Praktični vodnik  “Zvezda si” združuje preizkušene metode kognitivno-vedenjske terapije, ki jih uporabljajo otroški psihologi v šolah in drugih strokovnih ustanovah, z enostavnimi dejavnostmi, ki otroku pomagajo zvišati samopodobo. Namenjen je otrokom, starim od 7 do 11 let.

 

Kategorija:

Opis

Samopodoba je mnenje, ki ga imamo o sebi. Ko imamo zdravo samopodobo, se počutimo sproščeno, do življenja pa imamo pozitiven odnos. Tako se lažje spopadamo z življenjskimi vzponi in padci. Ob nizki samopodobi navadno sebe in svoje življenje vidimo v bolj negativni in kritični luči. Počutimo se tudi manj sposobni sprejeti in premagati izzive, ki nam jih postavlja življenje. Razvoj pozitivne samopodobe je zato en izmed ključnih dejavnikov v čustveno-socialnem razvoju otrok.

Vašega otroka bo skozi celotno vsebino popeljal simpatičen lik po imenu Bop. Z njegovo podporo in pomočjo bodo otroci samozavestno prehajali med različnimi zabavnimi in poučnimi aktivnostmi, med tem pa ne bo manjkalo praktičnih navodil za starše, motivacijskih misli in koristnih nasvetov.

Zvezda si - vodnik za razvoj pozitivne samopodobe1

Mnenje strokovnjakov: 

»Vodnik “Zvezda si” je odličen delovni zvezek, preprost in poln zabavnih likov ter vaj, ki bodo otrokom všeč in jim bodo pomagali razumeti, kaj je samopodoba. Vaje otroku omogočijo, da se začne zavedati svojih čustev in miselnih procesov. Spodbujajo ga, da se osredotoča na lastnosti in vire, ki jih že ima, hkrati pa ga podpirajo, da z majhnimi, obvladljivimi koraki preizkuša nova vedênja.

Knjiga otrokom pomaga razumeti in ceniti njihovo edinstvenost in edinstvenost drugih, obenem pa prepoznavati, kakšni prijatelji so pravi in kakšni ne. Raziskuje ključne dejavnike, kot je telesna samopodoba, in poudarja pomembnost zdravega življenjskega sloga za dobro počutje. Vključeni so tudi uvod v nežno meditacijo in vaje čuječnosti, kar otroku omogoča neposredno doživljanje sedanjosti s telesom in čuti; s tem se nauči dostopati do miru in zadovoljstva, ki sta vedno v njem.

Knjigo toplo priporočam kot učinkovito orodje, ki ga starši lahko uporabijo za podporo otroku, da se bolje spozna in da predela ter preseže težave s samozavestjo in samopodobo, kar mu bo omogočilo, da bo v polnosti zasijal tak, kot je.«

– Amanda Ashman-Wymbs, svetovalka in psihoterapevtka z akreditacijo Britanskega združenja za svetovanje in psihoterapijo

O avtorici: 

POPPY O’NEILL je avtorica knjig o duševnem zdravju za otroke in odrasle. Njena zbirka otroških knjig o duševnem zdravju je ena najbolje prodajanih na Amazonu.

 

*Knjiga ni nadomestilo za poglobljeno psihološko obravnavo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zvezda si – vodnik za izboljšanje samopodobe za otroke”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja