fbpx

Program za starše: Krog varnosti™

Program za starše: Krog varnosti

Verjetno se kot starši ali skrbniki tudi vi kdaj počutite izgubljenega in nikakor ne uspete ugotoviti, kaj otrok potrebuje ali želi v določenem trenutku. Predstavljajte si, kako bi se počutili, če bi lahko razumeli, kaj vaš otrok v resnici želi od vas in hkrati vedeli, da s svojimi odzivi spodbujate razvoj varne navezanosti.

Program za starše: Krog varnosti™ je osnovan na več desetletjih raziskav o podpiranju in spodbujanju varnega odnosa med otrokom in skrbnikom. Sloni na pomembnih ugotovitvah raziskav o razvoju varne navezanosti in na pomembnih temah, ki so ključne za razvoj varne navezanosti. Krog varnosti ponuja preprost zemljevid otrokovih potreb, ki pomaga negovati varen odnos z otrokom in spodbujati razvoj varne navezanosti, ki je osrednjega pomena za zdrav razvoj otroka. Preko učenja o Krogu varnosti se boste naučili, kako prepoznati otrokove potrebe, ga bolje razumeti in njegove potrebe tudi zadovoljiti.

Komu je program namenjen?

Vabimo vse starše otrok, starih od štirih mesecev do šestih let, da se nam pridružijo v znanstveno podprtem programu Krog varnosti (Ciricle of security Parenting™). Program je sestavljen iz 8 srečanj, ki se bodo odvila v 8 tednih (eno 90 minutno srečanje vsak teden).

Kako program poteka?

Program se izvaja z manjšo skupino staršev oz. skrbnikov (6-8 udeležencev), ki na osmih srečanjih spoznavajo koncept Kroga varnosti in načine, s katerimi lahko spodbujajo razvoj varne navezanosti pri svojih otrocih. Vsakemu poglavju pripadajo video posnetki, ki služijo kot izhodišče za pogovor, refleksijo (lastnih izkušenj) in urjenje opazovanja oz. prepoznavanja otrokovih potreb, hkrati pa udeležencem omogočajo, da ob podpori izvajalke programa odkrivajo teorijo varne navezanosti.

Cilji programa:

  • spoznati ključne načine za spodbujanje razvoja varne navezanosti,

  • naučiti se prepoznavati čustvene potrebe otroka in preko tega razumeti otrokov čustveni svet,

  • podpirati otrokovo sposobnost uravnavanja čustev,

  • okrepiti razvoj otrokove samopodobe,

  • spoštovati prirojeno modrost staršev in željo po varni navezanosti otroka.

O izvajalki:

Leja Mauko je dipl. psihologinja, študentka zaključnega letnika magistrskega študija psihologije na Univerzi v Ljubljani. Kot trenerka mehkih veščin je v preteklosti izvajala delavnice z učenci v osnovnih šolah, veselje do dela z otroki pa jo je vodilo tudi do študentskega dela v vrtcu ter varstva malčkov in otrok. Preko učenja in izkušenj je spoznala, kako ključna je vez med skrbnikom in otrokom, zato želi ozaveščati o pomembnosti varne navezanosti in staršem pomagati pri razumevanju čustvenih potreb otroka. Zaradi želje po bolj poglobljenem razumevanju teorije navezanosti se je v letu 2021 udeležila izobraževanja Krog varnosti™, s katerim je postala tudi registirana izvajalka Programa za starše: Krog varnosti™.

Kdaj in kje:

Program se bo pričel v petek, 11. marca 2022 ob 17.00 v prostorih Centra Motus v Ljubljani. Nadaljnja srečanja se bodo izvajala preko spleta, z izjemo zadnjega srečanja, ki bo ponovno potekalo v prostorih Centra Motus.

Srečanji v živo (prvo in zadnje srečanje) bosta potekali v petek ob 17. uri, vmesnih šest srečanj pa bo potekalo preko spleta ob sredah ob 18. uri. Srečanja trajajo 90 minut.

Urnik srečanj:

Prvo srečanje: petek, 11. marec ob 17.00 - v živo

Drugo srečanje: sreda, 16. marec ob 18.00 - preko spleta

Tretje srečanje: sreda, 23. marec ob 18.00 - preko spleta

Četrto srečanje: sreda, 30. marec ob 18.00 - preko spleta

Peto srečanje: sreda, 6. april ob 18.00 - preko spleta

Šesto srečanje: sreda, 13. april ob 18.00 - preko spleta

Sedmo srečanje: sreda, 20. april ob 18.00 - preko spleta

Osmo srečanje: petek, 6. maj ob 17.00 - v živo

Cena:

Polna cena programa do zapolnitve mest je 160€ na udeleženca in vključuje 8 srečanj. Zaradi kakovosti dela so prijave omejene na največ 8 udeležencev.

Prijava:

PRIJAVNICA (KLIKNITE TUKAJ).

V primeru premajhnega števila udeležencev bo program za starše odpovedan. O tem vas bomo pravočasno obvestili in vam v celoti povrnili plačano prijavnino.