Pravilnik o zasebnosti

Vrsta zbranih podatkov

Center Motus d.o.o. zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu www.center-motus.si. Center Motus d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabnik dostopa do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Center Motus d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, nato pa postanejo neaktivni.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta www.center-motus.si uporabnik vsakokratno izrecno soglaša z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Center Motus d.o.o. kot upravljavec podatkov lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabniku Center Motus d.o.o. v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Prijava na e-novice

Uporabnik se lahko prijavi na e-novice, s katerimi ga Center Motus d.o.o. do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Center Motus d.o.o. lahko nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra ipd.). Za prijavo na e-novice Center Motus d.o.o. zbira sledeče podatke: ime in priimek, naslov elektronske pošte.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom je uporabnik do preklica prijavljen na e-novice Centra Motus d.o.o. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb “Odjava” v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec podatkov Center Motus d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Center Motus d.o.o. pošilja preko spletne aplikacije MailChimp.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, urejajo pravilniki o nagradnih igrah.

Registracija uporabnika

V spletni trgovini Center Motus d.o.o. se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom upravljal izključno sam oz. z njegove strani pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.center-motus.si. Končni kupec v spletni trgovini www.center-motus.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh center-motus.si sta lahko kupec tako pravna kot fizična oseba. Pri pošiljanju kupljeni izdelkov na naročnikov naslov, naročnik poravna stroške pošiljanja v višini 4,10€ (brez DDV). Pri nakupu nad 50€ je pošiljanje brezplačno.

V primeru, da se uporabnik registrira, bo Center Motus d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljal za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Center Motus d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave, skladno s slovensko zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z e-sporočilom, poslanim na info@center-motus.si ali s klikom na gumb “Izbris računa”. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje: naslov sporočila naj bo “Ukinitev uporabniškega računa”; v vsebini morata biti navedena ime in priimek uporabnika, naslov in kraj bivanja ter naslov elektronske pošte, s katerim se je uporabnik registriral; sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.

Nakupovanje kot gost

V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo Center Motus d.o.o. vpisane podatke uporabil za obdelavo oddanega naročila. Center Motus d.o.o. mora kot davčni zavezanec v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil

Uporabnik lahko Centru Motus d.o.o. posreduje specifična vprašanja tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu – in s tem upravljavcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, temveč lahko podatke, posredovane na ta način, obdelujejo različne osebe z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja. S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, uporabnik izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.center-motus.si.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos. Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu center-motus.si lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@center-motus.si.

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh center-motus.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Center Motus d.o.o. varoval in preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Centra Motus d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Center Motus d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v spletni vmesnik za plačevanje (Stripe). Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Center Motus d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:
– hčerinskim družbam zaradi obdelave naročil kupcev, vezanih na posamezno hčerinsko družbo
– družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing idr.)
– marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki)
– podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, Stripe, dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila
– pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani k skrbnemu ravnanju s podatki, skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta www.center-motus.si uporabnik izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani center-motus.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Center Motus d.o.o. na družbenih omrežjih in do objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Center Motus d.o.o. Klik na te gumbe (ikone) družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na njegovo spletno aktivnost.

Upravljavec osebnih podatkov je: Center Motus d.o.o., Uršičev štradon 40, 1000 Ljubljana, SI63633116. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko uporabnik naslovi na info@center-motus.si.